Фитнес зала | dLambow

 

Фитнес зала - идея за успешен бизнес в областта на спорта.

Възможностите за успешен бизнес в спорта са изключително  много и най разнообразни, но винаги са свързани с начален капитал. Понякога е възможно той да бъде набавен от спонсори, в други случай не. Бизнесът в областта на спорта не може да се управлява от кой да е. Имам предвид, че човек трябва да се е занимавал със спорт, за да се захване с това. Ще дам конкретен пример за успешен бизнес свързан със спорта, за да не бъда голословен - Фитнес зала. 

Фитнес зала - идея за успешен бизнес
Фитнес зала - идея за успешен бизнес

Във всяко селище има много хора, дори и такива в напреднала възраст, които желаят да се занимават със фитнес, аеробика, желаят да отидат, на сауна, масаж, соларен салон за тен, подобряване на жизнения тонус на тялото и пр. Но точно в този случай ги спира това, че в тяхното селище или няма подходящи места за целта, или те не са оборусвани добре, или разгласата за тях е недостатъчна и неубедителна.



Още повече, че например жените се чувстват много по-добре в зала, предназначена само за тях. Именно това е и идеята - да се открие фитнес зала предназначена само за жени, като услугите на залата няма да се изчерпват само с фитнес. Има много особености с които трябва да бъдат съобразени. Фитнес залата трябва да изглежда добре, да бъде уютна и да се спазват всички хигиенни изисквания, да има баня, която след тренировка да се ползва от трениращите. 

След това трябва да бъде оборудвана с подходящи уреди - леки гири, повече велоаргометри, пътеки за тичане, вибомасажори. В отделна зала, до фитнеса, е добре да се провеждат занятия по аеробика и степ аеробика, като ще има групи за напреднали и начинаещи. Залата ще предлага също масаж и  сауна, като масажът ще се предлага преди и след обяд. Залата разбира се ще разполага с протеинов бар за желаещите, който ще предлага всякакви минерални напитки, без забранени сублементи. 

Трябва да се насочи вниманието на инструкторите в залата върху:

  •      1) Учтивото отношение към дамите, предпочели този вид услуги.
  •      2) Привличането на повече клиенти в курса по аеробика, чрез подходяща разяснителна кампания за положителните въздействия от заниманията с този вид спорт.
  •      3) Оказване на помощ, било то програми за тренировки, съвети за най-резултатни занимания с фитнес.

 

Такова начинание непремено ще има успех, като се вземе предвид, че се акцентира върху ползите за посетителите и че се прави фокус върху женската част от населението, която е доста загрижена за външния си вид. А може би, това е място, където освен да се погрижат за тялото си, дамите ще могат да се разтоварят от напрегнатото ежедневие и да прекарат добре на невисока цена. Тогава успехът е гарантран!

----------------

Няма коментари:

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Посетители

Последователи - Абонати:

Translate / Перевод