Домашни дрехи | dLambow


Удобни домашни дрехи за в къщи и за всеки ден

Основното предназначение на една домашна дреха е човек да се чувства удобно в нея докато си почива в къщи или е ангажиран с изпълнение на домашни задължения.

Какво е домашна дреха?

Домашна дреха е един от видовете битови дрехи, носени в домакинството, вид облекло за работа и почивка в къщи. Разнообразието от домашни дрехи включва и облеклото за работа в градината, в гаража, за посрещане на гости и приятели в неформална обстановка, пеньоара или халата, с които сядаме пред телевизора и др. По отношение на:

  • - формата,
  • - качеството на тъканта,
  • - подбора на цветовете на отделните елементи,
  • - избора на определени модни линии,

домашната дреха трябва да съответства на възрастта и общия вид на човек, като му предоставя преди всичко нужната свобода, функционалност и удобство. Освен това трябва да знаете в какви случаи се носи едно или друго домашно облекло.

Удобни домашни дрехи
Домашни дрехи

Какви трябва да бъдат домашните дрехи?

  • Първо, да са удобни, за да може да миете чиниите с тях, след което да се излегнете на дивана и да играете с детето си.

  • Второ, да са красиви, защото идеалният домашен гардероб се харесва както на притежателя си, така и на членовете на неговото семейството.

  • Трето, да са подходящи за неформален прием на гости.


Кое не става за домашна дреха?


- Стари дрехи

Вече носени дрехи non-comme il faut, които ви е жалко да изхвърлите. Ако не излизате с такива дрехи, не е добра идея да ги носите у дома. Така, че без:

  • - разтегливи тениски,
  • - несъответстващи чорапи,
  • - рокли с петна или още по-лошо, с дупки. Изхвърлете ги. Между другото, износените чехли също трябва да бъдат изпратени в кофата за боклук.


- Халати

По-точно такива, които се носят от сутрин до вечер. Едно е да си сложиш халат по пътя от банята, до спалнята или докато си зартъркаш очите сутрин; другото е да го носиш през цялото време. Става дума както за хавлиен халат, така и за сатенено неглиже: и двете са подходящи само за определени поводи.

- Нощница

Тя е само за сън! Гледката на жена с нощница през деня предизвиква мисли за болест. И наистина, такова облекло през деня е простимо само по време на грип.

Домашен халат


Кое става за домашна дреха?


- Пижами

Памук, сатен, полар. Панталоните могат да бъдат както къси, така и дълги. Така можете да създадете образа на прилична домакиня, въпреки че, може би, това не е опция за всеки ден. Подходящи са в компанията на близки хора - съпруг, дете, родители или приятели. Но с тях да приемате гости (не близки приятели!) ... не бива.

- Клин с овърсайз тениска

Това е удобно и красиво. Тениската може да бъде заменена с пуловер или суичър. А притежателите на идеални фигури трябва да подчертаят формата си с тясна водолазка.


- Пола

Право, добре разтеглено трико. Тя ще бъде придружена от плетен пуловер или обемна риза. Ако къщата е студена, полата може да се носи с чорапогащи, чорапи или клинове. Въпреки това, през лятото можете да носите памучна или ленена свободна пола заедно с тениска, риза, тениска. Основното тук е да не се заплитате в полите на дрехата, особено когато си служите с прахосмукачката!


- Рокля

Но не в стила на цветен халат. Рокля-риза, плетена рокля, рокля с пашкул или обвивка изглеждат добре.


- Анцузи

Разнообразието е огромно:

  • - панталони, шорти и бричове;
  • - олимпийски игри и качулки;
  • - тениски и водолазки.

Някои хора, разбира се, категорично се противопоставят на спортното облекло като домашна дреха. Но ако е удобно, защо не? Основното нещо е облеклото да изглежда подходящо. Разбира се, не трябва да носите шорти за велосипед или ски костюм у дома, но полу-ежедневните панталони и пуловери са добре.

-Обувки

Струва си да говорим за обувките отделно. Домашните пантофи са добра алтернатива на традиционните домашни чехли, особено в по-хладното време през годината. Те са меки и удобни и дори красиви - просто празник за очите, и ... са топли. Обувки без заден гръб, на малък ток изглеждат елегантно. Брокатените чехли също имат много необичаен вид. За тях основното е да изберете правилните дрехи: например, анцуг - няма да работи, но рокля (например пашкул) е добре.





Дрехи за дома според сезона

Ако е топло, ходим из къщи по панталонки и потниче. Захладнее ли, обличаме блуза с дълъг ръкав и качулка. Тази домашна дреха наследява елементите на спортната - въплъщение на активност и удобство. В съвременната спортна мода има два популярни стила:

  • - Tип бельо - когато връхните дрехи имитират бельо.
  • - Tипично спортен.


Удобството на спортните домашни дрехи

Както спортната мода подражава на бельото, така и пижамите имитират удобството на спортния шик. С пижама жената изглежда много по-секси. Винаги са на мода и копринените кимона с колан, подчертаващ тънката талия, леки халати за топлите сезони, плътни – за студените. Дори домашните дрехи трябва са в крак с модата. Те не се ограничават само с халат или пижама - можем да причислим и спортния комплект.

Спортните домашни дрехи
Спортните домашни дрехи

Популярни домашни дрехи

  • - Халат - (от арабски khil'at почетна рокля) е връхна, дълга и широка татарска дреха за вкъщи.

  • - Дезабиле - (от фр. deshabille) е домашна рокля или домашен костюм, непредназначен за посрещане на непознати (боне, халат, долна рокля).

  • - Неглиже - (от фр. neglige, от лат. negligere - презирам) е сутрешен домашен костюм, който е небрежно облечен, като придава непринуден вид.


Домашна дреха е и:

  • - удобната трикотажна рокля,
  • - велурената пола,
  • - плетената блуза
и много други. В общи линии "домашна дреха" включва всичко, с което ходим не само вкъщи, но и на улицата (например, по чехли - до магазина : ).

В допълнение към домашните дрехи, не забравяйте за общата подреденост на външния си вид. Кокетна прическа, чиста кожа (грим не се изисква), красив маникюр - всичко това ще допринесе за вашия образ. Бъдете красиви - защото го заслужавате, а най-близките ви хора също го заслужават.

----------------

Няма коментари:

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Архив на блога

Посетители

Последователи - Абонати:

Translate / Перевод