Roberto Cavalli | dLambow


Роберто Кавали - италиански моден дизайнер


Кой е Роберто Кавали?

Роберто Кавали (на италиански: Roberto Cavalli) е роден на 15 ноември 1940 г. във Флоренция (Firenze), Италия, в семейство на италиански аристократи. Той е италиански моден дизайнер, художник, ресторатор, основател и собственик на марката Roberto Cavalli, Дизайнер на годината (Fashion Group International, 2002).

Семейство

Баща - Джорджо (Giorgio) Кавали, минен инженер.
Майка - Марчела (Marcella) Кавали се занимава с шивачество. Дядо, баща на майката, е известният художник Джузепе Роси (Giuseppe Rossi), който рисува в стила на импресионизма и е от група художници Macchiaioli. Негови картини са излагани в галерия Уфици (Galleria degli Uffizi).

Ева Дюрингер (Eva Düringer)

Ева Дюрингер е носителка на титлите Мис Австрия, Мис Европа, подгласничка на Мис Вселена, полефиналистка на Мис Свят, съпруга на Кавали от 1980 г. През 1977 г. Кавали бил член на журито на конкурса за красота Мис Вселена 1977, проведен в Доминиканската република. 
 

Негова фаворитка веднага станала "Мис Австрия" Ева Дюрингер (Ева Мария Дюрингер Кавали - Eva Maria Düringer Cavalli), която въпреки покровителството му заема едва 2-ро място, ставайки 1-ва вице-мис. През същата година тя става полуфиналистка в конкурса Мис Свят, а през 1978 г. печели конкурса Мис Европа - но по молба на Кавали тя отказва титлата.

Ева Дюрингер
Ева Дюрингер (Eva Düringer)

Коя е Ева Дюрингер?

Ева Кавали, чиято дата на раждане е 1959, едва наскоро става известна на обществеността, но е израстнала в бедно семейство. Известно е със сигурност, че тя винаги се е откроявала на фона на връстниците си с жаждата за всичко красиво и е полагала внимателни грижи за себе си. Тъй като майката на момичето е принудена да посвети по-голямата част от времето си на работа, Ева прекара цялото си свободно време с баба си.

Роберто Кавали се жени за Ева Дюрингер (Eva Duringer), която през цялото време е била негова приятелка и бизнес партньорка. Те се женят през 1979 или 1980 г. Двамата имат три деца:

  • - дъщеря Рейчъл (1983),
  • - син Даниеле (1986),
  • - син Робърт (1993).

Ева Дюрингер е красива жена, която доказва, че може да се гордее не само със съпруга си. Много от нейните приятели и колеги казват, че тя се отличава с невероятно трудолюбие. Ева Мария е много популярна и нейната красота не е избледняла досега, тя винаги остава открит и весел човек. За много жени по света тя се превръща в негласна икона на вярна съпруга и добре поддържана жена.

Малко се знае за личния й живот на Ева Кавали. Но онези моменти, които все пак изплуват на повърхността и достигат до обществеността, показват, че Ева е била и си остава пример за много жени. В момента Кавали живее със съпругата си Ева Дюрингер и децата в собствена вила близо до Флоренция.

 

Силванела Джанони (Silvanella Giannoni)

Синеоката Силванела Джанони (Silvanella Giannoni е първата съпруга на Кавали от брак от 1964 г. (когато Кавали бил едва на 24 г.), като бракът им приключва с развод през 1974 г.). Силванела става примерна домакиня, както се е изисквало от една истинска италианска съпруга. 

Силванела Джанони
Силванела Джанони (Silvanella Giannoni)
 

Но родителите на момичето не приемали Роберто на сериозно, като млад мъж без образование и без стабилен източник на доходи. Те им забранявали да се срещат. В този брак се раждат:

  • - дъщеря Кристиана (Cristiana) и
  • - син Томи (Томазо/Tommaso).

За Силванела Роберто Кавали казва през 2011 г.:

  •  „Срещнах едно момиче, първото момиче, което обичах, и се ожених за нея с първите пари, които получих“ 

и продължава  

  • „За първи път правихме любов в нощта, когато се оженихме, след като се познавахме от четири години, а първата ни дъщеря се роди девет месеца и десет дни по-късно!"


Първи стъпки на Роберто като дизайнер


Боядисване на тъкани

Първите въплътени идеи от това, което очарова Роберто по него време, са начините за боядисване на тъкани. Той експериментира с много багрила, бил пълен с идеи и пръв измисля как да боядисва кожа. Започвайки да работи в гараж, амбициозният дизайнер постепенно придобива собствена работилница и един ден стигна до заключението, че не може да създава нови тъкани, а е най-добре да пребоядисва остатъците от застояли дрехи, като нанася цветове върху ръкавите, яките и гърбовете им.

Реализира идеята си

Находчивият младеж изкупил остатъците от непродадени тениски и блузи по фабриките и се заел да реализира идеята си. Идеята толкова се хареса на купувачите, че те буквално помели всички предложени от него стоки. Постепенно магазинът на Roberto Cavalli спечелил редовни клиенти.

Бизнесът се разраства

Така бизнесът на Cavalli се разраства и развива, с наети работници, печатни маси и нови технологии за пара в цеха. Оттогава, днен след ден, стъпка по стъпка, Кавали изгражда своята бъдеща модна империя. Упоритата работа и отдадеността на работата водят до факта, че името на дизайнера става известно по целия свят.



Стилът на Кавали

Roberto Cavalli е сред най-търсените модни дизайнери. Hеговият стил е разчупен, неконсервативен и провокативен. Характерни черти на стила Cavalli са рисунките, имитиращи животински кожи, като използва мека кожа, пачуърк техника, декориране на неща с пайети и кристали. Завършил е Художествена академия в родния град. Дядо му е прочутият флорентински художник Джузепе Роси. През 1965 година Роберто пробива в модния дизайн съc щампирани тишърти.

Живописно изкуство на дрехите

Той съчетава животински шарки с ярки цветя, използвайки множество цепки, придаващи допълнителен сексапил на неговите модели. Живописно изкуство на дрехите, изпълнено със свобода и непринуденост, атрактивнoст със секси излъчване... Този страхотен дизайнер е вдъхновен от истинската природа, животинския свят, цветята и небето.

Just Cavalli Парфюм
Just Cavalli Парфюм


Roberto Cavalli Дамски маратонки
Roberto Cavalli Дамски маратонки

Roberto Cavalli Дрехи
Roberto Cavalli Дрехи


Roberto Cavalli Мъжки обувки
Roberto Cavalli Мъжки обувки


Roberto Cavalli Парфюм
Roberto Cavalli Парфюм


Roberto Cavalli Сникърси
Roberto Cavalli Сникърси


Roberto Cavalli sport обувки
Roberto Cavalli sport обувки


Roberto Cavalli T-Shirt
Roberto Cavalli Тениски

Кавали казва:

”Имам навика да се обличам по много обикновен начин – бяла или черна риза, чифт дънки, черно яке и маратонки или мокасини, в зависимост от случая. Обикновено сам си произвеждам по поръчка тези дрехи в моята компания. Не нося дрехите на други дизайнери. Не че не ги харесвам, напротив! Просто моите ателиета могат да ушият всичко, което поискам”. Роберто Кавали (Roberto Cavalli) предпочита да го наричат "художник" на обувки, дрехи и парфюми, а не "дизайнер" или "моделиер".

----------------

Няма коментари:

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Архив на блога

Посетители

Последователи - Абонати:

Translate / Перевод