Риза

 

Как да си подберем правилно риза?

 

Подбиране на риза с чувство на стил и мода.

За да си подберем правилно риза е необходимо освен да разбираме от мода, да имаме и чувство за стил и вкус. При това трябва да сме наясно, че най-често ризата не е допълнение към костюма, а главен акцент. Още повече, че Вие най-вероятно не всеки ден носите костюм, а добре подбраната риза може да Ви предаде отличен офисен вид. За да Ви отива ризата, преди всичко е необходимо тя да Ви е по мяра и да съответства по размер.

Ризи на доверие.

Даже неголеми недостатъци и несъответствия с размера, в едната или в другата посока, веднага се забелязват. Затова никога не вземайте ризи на доверие, без да сте ги премерили. След това, обърнете внимание на качеството и имайте предвид, че не винаги скъпото е най-качественото.

Скъпите модели.

Затова не се втуркайте веднага на скъпите модели. Най-важното е плата, от който са ушите ризите. Даже с опипване ще успеете да различите дали материята е приятна или не. За предпочитане са естествените платове от чист памук.

Памучни ризи.

Памучните ризи са леки, пропускат въздуха, поради което човек в тях но-малко се изпотява. Всъщност, обръщайте основно внимание на етикета. Ако се научите да го четете и кое, какво означава, той ще бъде много съдържателен и ценен информационен източник за Вас.

Съдържание на етикета.

На него ще прочетете къде е произведена ризата, каква марка е, от какъв материал, какви са условията за експлоатация, пране, почистване, гладене. Там са и размерите, но внимавайте в каква система са, и в крайна сметка, винаги мерете ризата върху себе си.

Избор на цветови съчетания.

Относно подбора на цветови съчетания за ризите си, е добре да се доверите на жената до себе си. Иначе основните правила за подбор са две - на контраста и на подобието. Ако ризата е в няколко цвята, добре е да е съчетаете освен с цвета на костюма и с този на вратовръзките.

----------
 

Няма коментари:

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Архив на блога

Посетители

Последователи - Абонати:

Translate / Перевод