Грижи за косата

Естествено украшение.

Косата е естествено украшение, заложено в природата на всеки един. Тя придава стил, индивидуалност, сексапил… За съжаление днес има твърде много фактори, заради които косата ви губи естествената си красота. Липсата на грижи, неправилното й третиране, дори стресът може да доведе до непредвидени неща като косопад и оплешивяване.

Грижи за косата.

За да не водите яростни битки, въоръжени с гребена си всяка сутрин, а да живеете в мир и хармония със своята коса трябва да се научите как да се грижите за нея. Косата ви има нужда от добра храна, подходяща козметика и спокоен живот – също като вас. Тя е своеобразен символ на самите вас и ако не сте убедени, че е така – погледнете се в огледалото!

Блясък и игривост на косъма.

Чувствате ли се щастливи и спокойни, водите ли пълноценен начин на живот – косата ви сияе, изглежда жива и игрива. А когато сте неспокойни, нервни, не спите и не се храните добре – косата ви губи блясъка си, става изтощена и начупена като слама. И това са само част от нещата, които влияят на вашата коса.

Ежедневна грижа

Ако сте от хората, които четат тази статия и си казват „Това не е за мен – аз имам красива коса!” може би трябва да ви напомним, че косата не е само наследство, а ежедневна грижа. Много полезни съвети бихте намерили за това как да поддържате силна и здрава косата си.

Но ако сте от другата страна, ако всеки ден виждате как косата ви умира в ръцете ви и търсите компетентно мнение и полезен съвет – попаднали сте на точното място. Тук ще намерите списък от полезни продукти, според типа на вашата коса; рецепти и маски, които можете да приготвите в уюта на своя дом; препоръки за специалисти, към които можете да се обърнете.

Без експерименти с косата.

„Не експериментирайте с косата си!” – тази мисъл трябва да мига като червена лампичка в главата ви. Заредете се с търпение и оптимизъм, следвайте нашите съвети и сами ще се убедите в истинността на думите ни. Дайте шанс на косата си да бъде мека като на бебе, полагайки за нея необходимите ежедневни грижи, и ще я имате лъскава като на филмова звезда и най-вече здрава! За да се усмихвате всеки ден, когато се погледнете в огледалото…
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Архив на блога

Посетители

Последователи - Абонати:

Translate / Перевод