Италианска мода | dLambow


Най-същественото за италианската мода


Какво е италианска мода?

Мода, изкуство, храна и култура са гордостта на Италия, своеобразна атракция за туристи от цял свят. Италианската мода в облекло се среща по целия свят и лесно може да бъде открита по прикрепените за дрехите етикети "Made in Italy" - своеобразно заклинание за мода, стил, качество и елегантност.

Италия несъмнено е призната за един от световните центрове на модата. Много известни дизайнери идват от Италия, така че репутацията на тази страна съвсем не е случайна. А самите италианци предпочитат да носят дрехи от Италия. Това не са само известни марки, които са в устата на всеки. 
 
В Италия има много марки дрехи, които не са толкова популярни. Може би някои от тях дори не се произвеждат за износ. Но затова пък те са уникални, висококачествени и част от този специфичен италиански стил.

Какво е италианска мода?
Италианска мода

Италиански стил в модата

Италианският стил в модното облекло се е превърнал в стандарт за стил в целия свят. Пазаруването в Италия е не само вид хоби или приятно развлечение. Поради появата ви в самия епицентър локациит на най-известните италиански бутици, си е истинско вълнуващо приключение. Как да не отидеш в някой от тези магазини, докато се разхождаш из града и разглеждаш забележителностите? Италианският стил е безупречен, а италианската мода е винаги актуална!

 

Основни принципи на италианската мода


- Удобство

Комфортът и удобството за италианците са на първо място, защото знаят как да се наслаждават на живота. Добра храна, вино, общуване със семейството и приятелите – нищо не трябва да ги отвлича от любимите им занимания. Ето защо една истинска италианка никога няма да носи твърде тесни дрехи, в които е неудобно да седи, или твърде тясна пола. Неслучайно услугите на шивачите в италианските бутици са много популярни. Персонализирането на закупените неща  е знак за добър вкус и популярна услуга сред италианците.

- Качество.

Италианците купуват най-качествените дрехи, които могат да си позволят. Предпочитат естествените материали:
Италианците винаги изглеждат скъпи именно защото носят най-висококачествените дрехи. Винаги спестяват за маркова чанта и добро връхно облекло.

- Простота и минимализъм.

Ако по улиците на Италия видите момиче в твърде къса ярка или лъскава рокля, в обувки с много високи токчета, със сложен стайлинг на главата и ярък грим, то вероятно е чужденка. Стилът на италианците е сдържан, но скъп. В дрехите няма излишни детайли и сложна кройка, има малко декорации, косата и грима са естествени. Един от любимите им цветове е черното.

- Женственост.

Популярният унисекс стил не се наложи веднага в Италия. Тук ролите на жените и мъжете са ясно дефинирани, а традициите са особено важни за тях. Затова италианките имат време да направят шеметна кариера и да се грижат за семейството, но винаги остават жени. Втален силует, поли и рокли - всичко подчертава женствеността. Дори днес да изберат трендовия оверсайз, нещо в образа определено ще бъде женствено, например прическата или червилото.
 
 




Италианците обичат да е красиво, модерно и секси.

Дори в напреднала възраст, италианките пият сутрешното си еспресо в елегантен костюм, с перфектна коса, грим и маникюр. Те не само знаят как да се обличат добре, но знаят и как да носят своите стилни тоалети. Винаги на човек му се приисква да се обърна и да погледне. Италианският шик и италианската мода са не само в стилните комплекти. Това е и една невероятна увереност, която се вижда в походката, жестовете и погледа на италианците.

Сексапилност в модата на италианците

Колекциите на италианските дизайнери, показвани през седмицата на модата в Милано, щрихират основните тенденции за модния сезон и определено подчертават сексапила. Хит са полупрозрачните тоалети, изработени от:
  • - ефирни дантели,
  • - шифон,
  • - тюл,
  • - синтетични хай-тек материи,
  • - широките колани.


 

Развитие според ежедневните потребности.

Специалистите са на мнение, че повечето тоалети ще променят своя облик, когато слязат от модните подиуми и бъдат допълнени за практическо ежедневно носене. Често се срещат роклите с едно рамо, в една тоналност, разкроени на волани в неонови цветове. Надиплените модели са много подходящи за скриване на недостатъците на фигурата.

Летен дизайн по италиански.

Панталоните са широки около ханша и бедрата, плътно прилепващи пo кракатa от коляното надолу. Полите са sexy с минимална дължина, саката - скъсени. Основен цвят за лятото е снежнобялото, украсено с дантели, бродерии, мъниста, кантове и наслагване на платове за релеф. Също така не отстъпват и ярките, бляскави цветове като:
  • - металически златисто,
  • - ярко сребристо,
  • - медно.

Италианската мода е известна в цял свят.

Известни италиански марки могат да бъдат намерени в магазините по целия свят! Облеклото, кожените изделия, обувките са индустрии, които благодарение на големото търсене, дават значителен принос за икономическия растеж на Италия. 
 
Вярно е, че италианците могат да се нарекат самонадеяни, но те са любители на стила и красивите неща, имат вкус и са свикнали с хубавите дрехи от раждането си. Този вроден вкус ги превръща в забележителност на международната модна арена, благодарение на многобройните марки, които са създали, като:
и много други!

----------------

Няма коментари:

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Архив на блога

Посетители

Последователи - Абонати:

Translate / Перевод