Модна къща Gianfranco Ferre

 

Ferre - италианска модна къща 


Модна къща Gianfranco Ferre стана собственост на Paris group

Италианската модна къща Gianfranco Ferre е станала собственост на холдинга на Paris group, със седалище в Дубай (ОАЕ). По-рано беше съобщено, че марката Ferre ще отиде при Prodos Capital Management LLC, филиал на Samsung Electronics, срещу сума по сделката от 18 милиона евро.

Модна къща Gianfranco Ferre
Модна къща Gianfranco Ferre

Но предприемачът от ОАЕ Абдулкадер Санкари, който е собственик на Paris group, предложи по-голяма инвестиция. Той възнамерява да върне предишната слава на марката Ferre, като инвестира 100 милиона евро в нея.

IT Holding, който купи къщата Ferre през 2002 г. за 185 милиона евро и я контролира след смъртта на основателя й през 2007 г., подаде молба за несъстоятелност през февруари 2009 г. заради огромните дългове на модната къща. В резултат на това италианското правителство назначи трима администратори, които да се справят със ситуацията с дълга.

Други марки, които бяха част от къщата на Ferre и собственост на холдинга Itierre, който от своя страна е част от групата IT Holding, бяха под контрола на северноиталианската компания Albisetti, производител на бельо и плажно облекло. Тези марки ще бъдат възобновени от новите собственици, които се надяват да разработят по-успешна и дългосрочна стратегия за тях.

Холдингът Paris group съществува от 27 години и е специализиран в модата и хотелиерството.

Няма коментари:

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Посетители

Последователи - Абонати:

Translate / Перевод