Целулит - главен враг на женската красота.

Целулит или портакалова кожа.

Целулита е сред главните врагове на женската красота, поради което отнема много усилия и трикове, за да бъде преодолян. Грапавата и неравна кожа, напомняща портакалова кора, преди време се е считала даже за норма и често се е срещала на персонажите на известни художници, наричани рубенсови красавици.

Заклет враг на женската красота.

Но днес нещата стоят по друг начин и представителките на прекрасния пол желаят да се избавят от подобни “красоти”, като за целта изчитат маса статии и препоръки, сред които се опитват да намерят реални и действени средства против този заклет враг на женската красота, наричан със звучното наименование - целулит.

Ликвидиране на целулита.

Многобройни салони на красотата предлагат всевъзможни услуги, обещавайки да Ви избавят от коварния недъг, но Вие знаете, че универсално средство, което за ликвидира целулита само с няколко сеанса - няма и естествено, не може да има. Ако един проблем се е създавал в течение на години и даже десетилетия, логично е и справянето с него да отнема време и то повече.

Антицелулитни мерки.

Главното правило в случая е постоянно да полагаме грижи за своята кожа, така че да не изпадаме в отчаяното положение да се нуждаем от спешни антицелулитни мерки, защото както вече подчертахме, ефективни такива - няма. Най-простия начин, който мога да Ви препоръчам за домашно ползване (като вид надомна работа), е редовния контрастен душ (студено - горещо). Може да го започвате със студена вода и да го завършвате с гореща. Като е добре да оползотворявате времето под душа, като се разтривате с антицелулитна четка, желателно - от естествена козина. След процедурата, нанесете върху тялото специален крем или гел.

Морска сол и сухи водорасли.

Също интересно антицелулитно средство е морската сол или сухите водорасли, добавени във ваната. Благотворното въздействие са оказва от тях, ако са стрити на прах (дреп), но също може да добавите и утайка от натурално кафе, като с всичко това трябва да правите интензивен масаж на проблемните зони. Но внимавайте! Всичко това предполага да надхвърлите нормата и да се осакатите с претривания - така че не упорствайте прекалено.

Предпазване от появата на целулит.

През цялото това време, докато се подлагате на тези процедури, които в някои случаи даже може да станат и неприятни, помнете - много и много по-лесно е да се предпазите от появата на целулит и да съхраните естествената си красота, отколкото след като сте му изпуснали края, да се опитвате в съкратени срокове да наваксате неблагоразумния си живот.

Препоръки от сайт за отслабване.

И накрая още една действена процедура - всичко, което е свързано с отслабване, като физически упражнения, диети, разходки, активни форми на живот и активните начини на почивка (спорт, аеробика, фитнес, туризъм, разходки сред природата), е в същото време и много благоприятно против всякакви целулитени проблеми. Възползвайте се от многобройните препоръки на този сайт за отслабване.
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

2 коментара:

  1. Целулит е локалното увеличение на мастните клетки и намаление на микроциркулацията в мастната тъкан. Така, тези клетки престават да отделят продукти от своята жизнена дейност, но за сметка на това с удвоена сила натрупват тлъстини и всмукват всичко, което им попадне - течности, токсини, отпадни продукти и т.н. По този начин клетките затлъстяват, като в резултат на това те стават преразтегнати от разрастващата се съединителна тъкан и образуват тези бубинки, които наричаме целулит или портокалова кожа. При това, забележете, че това може да се случи не само в случай на затлъстяване, но и при съвсем малки количества мастна тъкан. Така и по-слаби жени могат да се сдобият с портокалова кожа, макар че при пълните е по-силно изразена и забележима.

    ОтговорИзтриване
  2. Според статистиката, целулит се среща при 80-95% от жените, а при мъжете - практически не се среща. Възможно е в такъв случай, отношение към възникването на целулита, да имат все пак женските полови хормони - естрогените. При мъжете те се срещат крайно рядко.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Посетители

Последователи - Абонати:

Translate / Перевод