Ламиниране на коса | dLambow

 

Струва ли си да ламинирате косите си?

За да направите косата си да изглежда ефектно, понякога трябва да отделите много време и усилия. Затова жените правят маски за коса и се грижат за къдриците у дома. Освен това те се обръщат към салонни процедури. Една от тях е ламинирането на косата. Какви са плюсовете и минусите на тази процедура? Как да си я направим у дома?

Ламиниране на коса
Ламиниране на коса (Hair lamination)

Какво е ламиниране на коса и за какво служи?

Ламинирането на косата е многофазна процедура, включваща прилагането на специален състав. Коя точно? Зависи от марката производител на състава за ламиниране. Например, съставът може да бъде базиран на целулоза.

Ламиниращият състав се нанася с четка, като боя. Инструментът обгръща косата. В резултат на това върху косите се образува тънък филм, който предпазва кичурите от увреждане. Съставът не се прилага върху скалпа. Майсторът прави малък отстъп от корените.

Благодарение на процедурата на ламиниране стволът на косъма е подравнен. Уплътнява се, придобива огледална гладкост и красив блясък. Нишките изглеждат равномерни и спретнати. Пухкавите косми се изглаждат.

В какви случаи се прибягва до ламиниране на косата

Тази процедура може да се хареса на тези, които ежедневно използват стилизиращи продукти. А също и за тези, които избират горещи инструменти за оформяне. Например, използва ютия, сешоар, маша. Освен това с навлизането на нежното боядисване все повече жени започват редовно да боядисват косата си.

В резултат на това косите стават сухи и чупливи и скучни. А ламинирането на косата може да спаси ситуацията. Създава тънък защитен филм върху косъма. Това от своя страна предпазва от щети.

Тази процедура не е необходимо да се прави често. Ефектът след ламиниране на косата продължава до шест седмици. Зависи от вида на косата, честотата на измиване и правилните грижи.




Предимства на ламинирането на косите

Положителните характеристики на ламинирането, в допълнение към изброените по-горе свойства, включват следните предимства.

  • - Намалява броя на разцепените краища;
  • - Косата става гладка, мека и много блестяща;
  • - Улеснява разресването;
  • - Косата е по-малко наелектризирана и вече не е пухкава.

Важно е обаче да се отбележи, че ламинирането на косата е временна процедура. Маскира несъвършенствата и подобрява външния вид на косата. Това обаче не елиминира увреждането на косите.

Недостатъци при ламинирането на коса

Ламинирането на косата не трябва да се прави в следните случаи:

  • - Наличието на рани, възпаления и други увреждания по скалпа;
  • - Силна загуба на коса;
  • - Алергии към съставките на ламиниращия състав;
  • - Много чувствителна кожа на главата.

Ламинирането също не се препоръчва за чуплива и отслабена коса. Факт е, че ламиниращият състав леко утежнява нишките. И слабите косми могат просто да се счупят под собствената си тежест точно в зоната на корените.


Същност на ламинирането на косата

Ламинирането на косата е днешната истинска вълшебна пръчица за красота при жените, живеещи в съвременните градове, където състоянието на косите се влияе негативно от от агресивната околна среда.

Покриване на всеки косъм със защитно покритие.

При ламинирането на косите се нанася специално вещество, което покрива всеки косъм със защитно покритие, като в резултат косата, като цяло, е защитена от замърсения сух въздух, от вятъра, от въздействието на слънцето, като при това диша.

Ламинирана коса.

Ламинираната коса придобива по-добър външен вид и става по-здрава. Космите стават по блестящи, по-пищни и по-приятни на пипане. При това се предотвратяват такива проблеми на всяка коса, която страда от чупливост и цъфтеж на краищата си.

Цветно и безцветно ламиниране.

Ламинирането може да бъде безцветно, но също е възможно да придава определен цвят на косъма, като в този случай новия цвят се получава и предава по необичаен начин, който не влияе на качеството на боядисването.

Йонно оцветяване.

Тази процедура се провежда възоснова на специфична технология на йонно оцветяване, основаваща се на взаимодействие между положителния заряд на косата с отрицателно заредените оцветителни частички.

Лакирането на косата е безвредно.

При нанасянето си оцветиля се закрепва надеждно за косъма и съхранява цвета си в продължение на около месец и половина. Процедурата по лакиране на коса няма противопоказания и странични ефекти и в този смисъл е напълно безвредна при поддържане на красотата.

----------------

Няма коментари:

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Архив на блога

Посетители

Последователи - Абонати:

Translate / Перевод