Бизнес дрехи

 

Бизнес дрехи за кариера (Power dressing)

 

Дрехи за кариера – power dressing.

Не знам дали Ви се е налагало да слушате или чете за т.н. дрехи за кариера – power dressing? Но този израз е много популярен на Уолстрийт и се използва със значението на това, че качеството на Вашите дрехи трябва да съответства на качеството на Вашата работа.

По дрехите посрещат.

Изглежда и там важи правилото «По дрехите посрещат…». Не само облеклото, но и аксесоарите към него носят определена информация за Вас и Вашето положение в обществото, в бизнеса и в конкретната фирма, за която работите и тук не става дума за униформа.

Правила за power dressing.

Ако искате да Ви приемат насериозно в деловия свят, трябва добре да познавате и използвате правилата на power dressing-а и да привеждате своя външен вид в съответствие с професионалната длъжност, която заемате, при това имитациите тук не минават и може скъпо да Ви струват.

Дънките не са за офис.

Например, дънките - те са добра дреха за хора - журналисти, музиканти и други творчески професии, но по никакъв начин не се възприемат като подходящо облекло за хора, работещи в офис, а още по-малко за ръководители. Успешните мениджъри не могат да се разминат с нещо по-малко от костюм на Армани, да речем.

Правилен подбор на дрехи за кариера.

Правилата за Power dressing са важни в деловия свят в контекста на правилния подбор на подходящите дрехи за Вашата кариера, така че определено си заслужава да се запознаете с тях, още преди да се явите на интервю за работа, защото дрехите са важни и се оценяват още по време на самото интервю.
----------
 

Няма коментари:

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Архив на блога

Посетители

Последователи - Абонати:

Translate / Перевод