Целулит | dLambow

 

Целулит - главен враг на женската красота

 

Целулит или портакалова кожа

Целулита е сред главните врагове на женската красота, поради което отнема много усилия и трикове, за да бъде преодолян. Грапавата и неравна кожа, напомняща портакалова кора, преди време се е считала даже за норма и често се е срещала на персонажите на известни художници, наричани рубенсови красавици.

Заклет враг на женската красота.

Но днес нещата стоят по друг начин и представителките на прекрасния пол желаят да се избавят от подобни “красоти”, като за целта изчитат маса статии и препоръки, сред които се опитват да намерят реални и действени средства против този заклет враг на женската красота, наричан със звучното наименование - целулит.

Целулит
Целулит - Заклет враг на женската красота

Ликвидиране на целулита.

Многобройни салони на красотата предлагат всевъзможни услуги, обещавайки да Ви избавят от коварния недъг, но Вие знаете, че универсално средство, което за ликвидира целулита само с няколко сеанса - няма и естествено, не може да има. Ако един проблем се е създавал в течение на години и даже десетилетия, логично е и справянето с него да отнема време и то повече.



Антицелулитни мерки.

Главното правило в случая е постоянно да полагаме грижи за своята кожа, така че да не изпадаме в отчаяното положение да се нуждаем от спешни антицелулитни мерки, защото както вече подчертахме, ефективни такива - няма. Най-простия начин, който мога да Ви препоръчам за домашно ползване (като вид надомна работа), е редовния контрастен душ (студено - горещо). 

Може да го започвате със студена вода и да го завършвате с гореща. Като е добре да оползотворявате времето под душа, като се разтривате с антицелулитна четка, желателно - от естествена козина. След процедурата, нанесете върху тялото специален крем или гел.

Целулит

Морска сол и сухи водорасли.

Също интересно антицелулитно средство е морската сол или сухите водорасли, добавени във ваната. Благотворното въздействие са оказва от тях, ако са стрити на прах (дреп), но също може да добавите и утайка от натурално кафе, като с всичко това трябва да правите интензивен масаж на проблемните зони. Но внимавайте! Всичко това предполага да надхвърлите нормата и да се осакатите с претривания - така че не упорствайте прекалено.

Предпазване от появата на целулит.

През цялото това време, докато се подлагате на тези процедури, които в някои случаи даже може да станат и неприятни, помнете - много и много по-лесно е да се предпазите от появата на целулит и да съхраните естествената си красота, отколкото след като сте му изпуснали края, да се опитвате в съкратени срокове да наваксате неблагоразумния си живот.

Препоръки от сайт за отслабване.

И накрая още една действена процедура - всичко, което е свързано с отслабване, като физически упражнения, диети, разходки, активни форми на живот и активните начини на почивка (спорт, аеробика, фитнес, туризъм, разходки сред природата), е в същото време и много благоприятно против всякакви целулитени проблеми. Възползвайте се от многобройните препоръки на този сайт за отслабване.
----------

----------------

2 коментара:

Tsena Ben каза...

Целулит е локалното увеличение на мастните клетки и намаление на микроциркулацията в мастната тъкан. Така, тези клетки престават да отделят продукти от своята жизнена дейност, но за сметка на това с удвоена сила натрупват тлъстини и всмукват всичко, което им попадне - течности, токсини, отпадни продукти и т.н. По този начин клетките затлъстяват, като в резултат на това те стават преразтегнати от разрастващата се съединителна тъкан и образуват тези бубинки, които наричаме целулит или портокалова кожа. При това, забележете, че това може да се случи не само в случай на затлъстяване, но и при съвсем малки количества мастна тъкан. Така и по-слаби жени могат да се сдобият с портокалова кожа, макар че при пълните е по-силно изразена и забележима.

Канели77 каза...

Според статистиката, целулит се среща при 80-95% от жените, а при мъжете - практически не се среща. Възможно е в такъв случай, отношение към възникването на целулита, да имат все пак женските полови хормони - естрогените. При мъжете те се срещат крайно рядко.

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Архив на блога

Посетители

Последователи - Абонати:

Translate / Перевод