Красота на кожата на лицето.

Типове кожи.
Освен това, всеки човек има различен тип кожа и преди да предприемем каквито и да са хигиенни или разкрасителни процедури, трябва да сме съвсем наясно е нашата - мазна, смесена, суха, груба, нормална, повехнала. Всяка от тези разновидности изисква различни грижи и подход.Грижи за лицето.
Необходимостта от грижи за лицето е постоянна и основното хигиенно и козметично средство е водата. Необходимо е да се мием не само сутрин, но и през деня. Но ако го правим неправилно, то прахта и замърсяванията ще предизвикат загрубяване на кожата и това ще наруши кръвообръщението.Свойства на водата като козметично средство.
Темата с водата е доста обширна, затова днес само ще споменем за полезните свойства на водата, получена от стапянето на сняг или лед. Те отдавна са известни и използвани, особено в по-северните страни, като козметично средство. Но освен стапянето на леда, има още много други процедури за активиране.Миене на лицето за красота и настроение.
Когато лицето се мие с този елексир, кожата става не само по красива, но и настроението значително се подобрява. Желателно е след измиване, лицето да не се бърше грубо с кърпа, а само леко да се попива или направо да се оставя да изсъхне от само себе си. Така се съхранява неговата естествена красотаОздравителна маска за през нощта.
По този начин влагата попива в порите и кожата не изсъхва. Естествено, след като почистим лицето, е добре за през нощта да му направим оздравителна маска, според неговия вид. Нанасянето на маската е добре да бъде предшествано и съпътствано с лек масаж на челото, страните, областите около очите и устата. Това са сравнително елементарни грижи за кожата на лицето, които прилагани редовно, могат да спомогнат много за поддържане красотата на женското лице за дълъг период от време.--------------------------------------------------
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.