Грижи за красота на кожата на лицето

Красота на кожата на лицето.

Правилните грижи за поддържане красотата на кожата на лицето са не само спазването на чистота (измиването), но и изпълнението на различни козметични процедури. Кожата се замърсява поради много причини, свързани с контакти с околната следа. На първо място, по нея се напластява доста прах в течение на деня. Също значение и различни въздействия оказват промените във времето. Ако има топъл вятър, се получава изсъхване на лицето и в следствие се появяват бръчки. Ако има студен вятър, се свиват кръвоносните съдове и намалява подхранването й.

Типове кожи.

Освен това, всеки човек има различен тип кожа и преди да предприемем каквито и да са хигиенни или разкрасителни процедури, трябва да сме съвсем наясно е нашата - мазна, смесена, суха, груба, нормална, повехнала. Всяка от тези разновидности изисква различни грижи и подход.

Грижи за лицето.

Необходимостта от грижи за лицето е постоянна и основното хигиенно и козметично средство е водата. Необходимо е да се мием не само сутрин, но и през деня. Но ако го правим неправилно, то прахта и замърсяванията ще предизвикат загрубяване на кожата и това ще наруши кръвообръщението.

Свойства на водата като козметично средство.

Темата с водата е доста обширна, затова днес само ще споменем за полезните свойства на водата, получена от стапянето на сняг или лед. Те отдавна са известни и използвани, особено в по-северните страни, като козметично средство. Но освен стапянето на леда, има още много други процедури за активиране.

Миене на лицето за красота и настроение.

Когато лицето се мие с този елексир, кожата става не само по красива, но и настроението значително се подобрява. Желателно е след измиване, лицето да не се бърше грубо с кърпа, а само леко да се попива или направо да се оставя да изсъхне от само себе си. Така се съхранява неговата естествена красота

Оздравителна маска за през нощта.

По този начин влагата попива в порите и кожата не изсъхва. Естествено, след като почистим лицето, е добре за през нощта да му направим оздравителна маска, според неговия вид. Нанасянето на маската е добре да бъде предшествано и съпътствано с лек масаж на челото, страните, областите около очите и устата. Това са сравнително елементарни грижи за кожата на лицето, които прилагани редовно, могат да спомогнат много за поддържане красотата на женското лице за дълъг период от време.
--------------------------------------------------
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Архив на блога

Посетители

Последователи - Абонати:

Translate / Перевод