Как се става модел в модата?

 

Да обсъдим как се става модел?

Мода, модели, манекени..., всичко това е една спорна и нерешена тема на "фотосинтезата". Да обсъдим нашумeлият въпрос "Как se stava model?" Модел в днешно време се оказва доста трудно, но и лесно постижение. Особено в страна с "нашумяла култура" като България. Заради, което повечето от нашите модели не практикуват у нас.

Как се става модел
Как се става модел?

Всяко младо момиче или момче мечтае да стане модел, било то за...

  • - фотосесии,
  • - корици на световноизвестни списания,
  • - каталози и рекламни кампании.

Струва ли си този труд наистина? 

Дали реално професията на модел е бляскава, според представите на хората. Сами можете да си прецените отговорите... Световните Top модели трупат милиони долари, като бразилката Жизел Бюндхен, германката Хайди Клум и британката Кейт Мос, Адриана Лима ...

Мечтата да бъдеш модел.

Как са постигнали известността си в света на модата, не е първата неетична клюка, която трябва да обсъждаме.., както повечето "подигравателни нотки" по форумите... Факт е, че тези жени са постигнали детските си мечти! Факт е, че българката Станимира Колева работи и живее в Ню Йорк, че...
  • - снима много каталози,
  • - прави сесии за много списания,
  • - е рекламно лице на "АZZARO",
и може би е най-богатият български модел. Cъщо и бившо рекламно лице на:
  • - Pantene,
  • - Adolfo Domingues,
  • - Green tea parfum,
  • - Braun, Nexxus hair,
  • - Sunsilk, Wella,
  • - Schwarzkopf и др.

Как се става модел ли?

Днес всеки може да стане модел. Тук не важи стриктният ръст над 172 см. Изкарайте си курсовете в най-близката модна агенция. За да не попаднете на "фалшиви" modni cпонcopи, действайте на свободна практика.


Осигурете си работа като модел

Настоящата тема е истинско предизвикателство с обхвата и обема на информацията си за реномирани международни агенции, осъществяващи посредничество в осигуряването на работа за всякакви модели по цялата планета.

С тази информация вие придобивате вълнуващо предимство, защото тя отваря очите ви за една традиционна, утвърдена от десетилетия и придобиваща глобален характер система за работа в областа на моделите и рекламата, за смесване на традиции, манталитет и обичаи от всички краища на земното кълбо. Само от Вас зависи колко надалеч ще стигнете.

Надяваме, че своевременно ще се възползвате от тази уникална разработка за всички, които желаят да станат професионални модни модели и се интересуват от света на модата. Надяваме се, че скоро ще научим за вълнуващи успехи, многобройни контакти и романтични пътувания, които сте осъществили.

По света има предостатъчно възможности за всеки да си намери подходящо призвание. Все повече и повече хора от всички краища на света, млади и по-възрастни, образовани и без квалификация, днес активно търсят професионална реализация извън пределите на родината си.

Не отлагайте! Осигурете си работа като моден модел и свободата да избирате ангажиментите си.

Много са преимуществата на работата в чужбина:

  • скъпоплатена работа,
  • възможности за емиграция,
  • среща с нови хора и култури, и т.н.

Най-големите пречки за българина да се възползва от тези възможности са липсата на информация и подходяща връзка с чуждестранните агенции - посредници. Надяваме се информацията и адресите за контакти, които ще срещнете в тази тема, да повдигнат ”желязната завеса” пред Вас и това да ви помогне да се изявите като модел в чужбина.

90-те години на ХХ век се превърнаха в десетилетието на премахнатите стени и прегради за свободни отношения между хората в преобладаващата част от света. Основно преимущество на тази разработка е, че предоставя пряка (директна) информация с оригинални адреси, реда и начина за свързване с множество специализирани агенции по целия свят.

Тайната на успеха като модел

Основен в областта на модата и моделите, както и във всяка друга област, остава въпросът за нагласата и мотивацията ви при създаването на международни контакти и връзки в света на модната индустрия. Успех може да постигне всеки, без оглед на образование, положение, раса, религия и т.н. Успех можете да постигнете и вие! Защото ...

Тайната на успеха е много проста:

Упорито да преследвате вашата цел, като постоянно се подобрявате. Разбира се това ще направи живота ви по-труден. Но ако някой ви е казвал, че е възможен лесен успех, не се заблуждавайте. Без упоритост и постоянство нищо освен разочарования и самозаблуди няма да постигнете.

Въпросът е дали ще дадете шанс на заложбите си и ще ги представите по подходящ начин на достатъчно много посреднически агенции. Така се е случило и с един млад човек, на когото учителят казал, че няма да постигне нищо в живота, когато бил изключван от училище. И наистина, в продълженияе на 17 години той живеел точно така, с лутане, с чести промени в работата, без съществени успехи.

Но един ден, когато вече бил на 32 години, участвувал в тест за интелигентност и се установило, че има гениални заложби. Точно това отприщило енергията му и неудачникът се превърнал в преуспяващ бизнесмен, а по- късно бил избран за председател на международното сдружение МЕНСА - на хората с коефициент на интелигентност над 140.

С други думи, отначало човекът повярвал, че е неудачник и живял като такъв, а после резултатът от теста го импулсирал и той се превърнал в гений. Действително, днес в България има много бедни и безработни гении, които трябва да получат импулс за самоизява. Дано тази разработка да улесни и катализира такава промяна.

Стереотипа на успеха

Помислете без отлагане върху своите заложби и положителни качества. Запишете си ги. Поставете си ясни цели. Повтаряйте ги ежедневно и когато сте готови - извършете промените. Според психолозите, воля ще ви е необходима през първите 7 дни, за да наложите новия начин на живот. Следващите две седмици са нужни да затвърдите постигнатото, а след 6 седмици всичко се превръща в стереотип- стереотипа на успехите.

Този принцип е универсален и ако искате в максимална степен да се възползвате от настоящата разработка, ще се наложи да го използвате, за да осъществите множество полезни контакти и да извлечете най-голяма изгода от тях. Вие сте това, което желаете да сте! Вие избирате какво да сте.

Само желанието обаче, без добра подготовка, няма да ви отведе много напред!

Как да се подготвите да кандидатствате за модел?

Преди всичко е необходимо да си подготвите удобен работен офис, стая или кът с подходящо бюро или маса, елементарни канцеларски пособия, картотека, телефон, компютър.

Добре е да се ориентирате за подходящи доставчици на нужните ви консумативи - хартии, пликове, марки и др. и на някои специфични услуги - редактиране на текстове, набор, ошрифтяване, отпечатване и копиране. Работете с постоянни доставчици, за да се ползвате от техните отстъпки и услуги.

Определете си съобразени с ангажиментите ви работни часове. Не се запасявайте, не правете разходи преди да сте извършили необходимите проучвания и проби.

Когато контактувате с чуждестранни агенции с молба за посредничество, запомнете, че не трябва да им плащате абсолютно нищо - за услугите си те получават пари от фирмите работодатели под формата на процент (комисионна) от вашите хонорари.

Процента е по договорка с Вас, но обикновено е около 20%. Разбира се някои много известни и търсени модели могат да постигнат и много по добри финансови условия.
След получаване на ангажимент, чуждестранният модел си заплаща сам пътните разходи до страната, в която се намира фирмата му работодател.

Работни визи

Работните визи, издавани на чуждестранни поданици са два вида - за сезонни работници и за работници с дългосрочни договори.

Работни визи за сезонни работници

Работните визи за сезонни работници се издават най-често на млади хора и студенти от 18 до 25 години и продължителността им обикновено е за 6 месеца, без право на подновяване. Времето, прекарано в страната с виза за сезонни работници не се зачита за резиденция.

За да получи такава виза, кандидатът трябва да има достатъчно пари да се самоиздържа (въпреки, че ще работи), обратен билет и собствена медицинска застраховка. Визите за сезонни работници се издават на хора, уредили си работа по курорти през туристическия сезон или във ферми по време на прибиране на реколтата.

Работни визи по дългосрочни договори

Другият вид работни визи са за дългосрочни договори. Работещите в чужбина с такава виза са и официални резиденти в страната и се ползват от социалните осигуровки и с правата на местните граждани. Такива визи се издават първоначално за срок от 1 година и след изтичането им могат да бъдат подновявани (ако и трудовият им договор се поднови или ако подпишат нов договор с друг работодател).

В почти всички държави, основно изискване е работната виза да бъде издадена извън пределите на страната. За да издаде работна виза чуждестранният консул ще изисква:

  • - трудовият договор - той трябва да съдържа подробности за професията, времетраенето на трудовата дейност, заплатата на кандидата и др.
  • - всички възможни дипломи и сертификати, доказващи квалификация и умения;
  • - адреса на предварително уреденото жилище, където ще живеете;
  • - 3 снимки.

При наличието на ”перфектен”договор, консулите едва ли ще създават проблеми на чуждестранния поданик, но докато проверят в страната си за фирмата-работодател и подробностите от договора, минава доста време - обикновено не по-малко от три месеца, през който период, не трябва да посещавате страната.

Формулярът, който се попълва в консулството за издаване на работна виза, се състои от две части - в едната се попълват подробности за работата, а в другата кандидатът си пише автобиографията. На оформлението на тези документи трябва да отделите специално внимание, понеже във ваше отсъствие те са тези, които ще говорят за вас, те са вашата реклама и от доброто им попълване до голяма степен ще зависи и назначаването ви на работа.

При съставянето им е препоръчително да използвате директен език, без много любезности - да съдържат само най-съществена информация и да не са по-дълги от една машинописна страница.

Не се стеснявайте да се хвалите и гордеете с трудовите си успехи - бъдете нахални и даже преувеличавайте, никой не ще проверява дадената от вас информация (може би с изключение на дипломи и сертификати).

Чуждестранните поданици в западните държави се ползват със същите права, които имат и местните работници и са защитени от силни трудови синдикати. Разбира се, всеки може да бъде уволнен за незначителни провинения, но ако работникът е прав в случая, то законът винаги е на негова страна. Например, ако жена е тормозена сексуално от шефа си, тя може да го даде под съд и да получи голямо парично обезщетение за страданията си.

След приключване на календарната година, официално работещите в западните държави си получават част от данъците върху работната заплата, а парите, плащани за пенсионна застраховка се получават при окончателно напускане на страната. (Изключение е, когато работникът остане да живее за постоянно в страната. В този случай той ще си получи пенсията след навършване на определените за пенсиониране години.)

В някои държави на съкратените от работа се изплащат големи безработни помощи. За времетраенето на трудовия им договор чуждестранните работници имат и пълна медицинска застраховка.

Как да работим с каталога на агенциите за модели?

Работата с каталога е максимално опростена. Адресите са групирани по държави и са номерирани. Така ще имате възможност бързо да подберете интересуващите ви агенции. На първо място след всеки пореден номер е поместено името на агенцията. Следва точния адрес.

Агенциите за модели са няколко вида.

Всяка една агенция се представя пред клиентите си само с определен вид модели т.е. има определена специализация и се старае да поддържа своя имидж. И обратно, моделите към дадена агенция трябва да се стараят да отговарят най-пълно на този имидж.

След като сте проучили агенциите е редно да си съставите т.н. адресник (mail sheet). Той се прави съобразно целите, които сте си поставили и се състои от три степени.

  • Първа степен

Съдържа поне 10 до 20 адреса на най-интересните за Вас агенции и райони.

  • Втора степен

Съдържа от 20 до 30 перспективни адреса, които ще проучите на по-късен етап.

  • Трета степен

Включва около 50 организации.

В първата степен се постарайте да осъществите проучвателни контакти едновременно с всичките 10-20 агенции. Така ще придобиете опит и по-ясна представа за същността на международните контакти. В последствие, когато придобиете увереност и ако средствата ви позволяват, осъществете по-широк кръг от контакти, за да си осигурите по-добри възможности за избор.

Какво прави новите контакти желани и полезни ?

Отговорът на този въпрос, за всеки от нас е характерен и неповторим, защото всеки преследва различни цели. Но основните човешки стойности, остават непроменени.
Не бива да подценяваме своите способности за създаване на контакти и дори за минута да се съмняваме в тяхното успешно развите. Необходими са само плик, марка, няколко снимки и лист хартия, на които вие ще направите своето предложение. То ще бъде Вашата врата към света. Не я пренебрегвайте.

Основни препоръки.

Започването на нещо ново е вълнуващо във всеки един период от човешкия живот. Затова ви желаем най-доброто, което можете да постигнете чрез информацията, съдържаща се в този каталог. Преди да пристъпите към първото разглеждане на каталога, приемете че това за Вас ще бъде световно пътешествие и никакви граници не могат да ви спрат.

Някои хора изпускат шансовете си, чакайки подходящ момент или намирайки стотици други причини, за да не започнат това, което им се предлага. Запомнете, че нещата никога не се подреждат от само себе си и всеки от нас е основният фактор за реализиране на стремежите си.

Отплатата може да надхвърли и най-смелите ви мечти.

Когато пристъпте към нещо с много любов, амбиция и всеотдайност, никога няма да останете разочаровани от постиженията. Към кариерата на професионален модел (като към всяка друга професия) е необходимо да се отнасяте много сериозно и с добра подготовка. В света на модата съществува толкова жестока конкуренция, че едва ли ще успеете без достатъчна подготовка и професионални навици.

Никой не може да вземе вместо Вас решение дали си заслужава да се посветите на тази професия. За да успеете е необходимо да действате самостоятелно и така, че нищо да не е в състояние да ви спре. Следвайте своето призвание.

Ако вие паднете духом още при пръвите отрицателни отзиви от някои агенции, това означава, че не достатъчно силно желаете да постигнете своето. Не отстъпвайте. Изпробвайте все нови и нови възможности и варианти. Накрая непременно ще успеете, независимо колко сериозни са били препятствията.

Вие и само вие можете да определите дали имате данни да станете фотомодел, а агенциите само ще решават дали искат да ви представляват или не. Няма начин агенциите да знаят какви са пълните ви възможности. А те са много големи.

Как да определите към какъв тип се отнасяте вие?


Характеристиките са приблизително следните:

за жени:

  • ръст над 170 см;
  • тегло 50-55 кг;
  • размери 75В-61-89;
  • обувки 37-40.


за мъже:

  • ръст над 178 см;
  • тегло 70-85 кг;
  • размери 102-81-96;
  • врат 40 см.


Освен това:

  • чиста кожа,
  • белозъба усмивка.


Ако отговаряте на тези условия най-вероятно ще ви се отдаде да станете фотомодел или манекен. Но ако сте с по-нисък ръст или по-голямо тегло, не се отчайвайте. Имате шансове да работите като фотомодел в реклами, в които се търсят ниски или пълни модели. (За съжаление това не важи за мъжете.) Ако имате красиви ръце или други части от тялото, демонстрирайте и тях в примерните снимки.

Портфолио

Сега пристъпете към изготвянето на своето портфолио - комплект от снимки

  • фотопортрети,
  • снимки в цял ръст,
  • снимки на ръцете,
  • на косата и т.н.

За целта се посъветвайте с опитен фотограф и вземете идеи от модни списания. Но на снимките трябва да изглеждате възможно най-естествено.

Ако изобщо използвате грим, то той трябва да е съвсем незабележим. Косите следва да са без прическа, без лак, разпуснати. Непременно приложете снимка в бански костюм. В агенцията искат да видят естествения ви вид, а ако ви одобрят, ще имате предостатъчно време за всякакви гримове, прически и аксесоари.

Желателно е предложението ви за сътрудничество да бъде придружено от три постоянни атрибута.

  • А. Кратки мотиви- които са ви накарали да направите предложението си .Тук трябва много ясно да е изказано какво би спечелила сьотватната организация, ако приеме да сътрудничи с Вас.
  • Б. Ваши снимки, по възможност цветни, направени специално за случая. Психолозите твърдят, че те са много ефективни, ако в момента на заснемането ви гледате право в обектива и ясно си представяте как ще одобрят предложението ви.
  • В. C.V.- кратка професионална автобиография, която се изпълнява по следната схема:
    • - лични данни: дата на раждане, семейно положение;
    • - образование - по години, специалност и учебни заведения;
    • - квалификация - по години, длъжност и месторабота;
    • - разработки, публикации, теми, принос;
    • - други данни и умения според случая.

Имайте предвид, че в агенциите постъпват стотици запитвания като Вашето. Затова не бъдете прекалено разточителни в писането. Пишете по същество. Първото впечатление е много важно. Бъдете делови. Разчитайте основно на красноречието на снимките.

Ето ви образец на писмо:


Уважаема Агенция "Лъч",

Казвам се Иванка Иванова. Имам ръст 170 см, тегло 52 кг, тъмно кестенява коса и кафяви очи.
Много бих желала да стана модел и се надявам да харесате приложените фотографии. От малка се интересувам от света на модата и считам, че това ще стане мое призвание.
Ако ме одобрите ще очаквам Вашия отговор на следния адрес (телефон): .....

С уважение!
Иванка Иванова

Международните писма трябва да съдържат задължително следната информация:

  • 1. "Подател"-титла, адрес, телефон и др.
  • 2. "Получател"-титла, име, адрес и др.
  • 3. "Град"
  • 4. "Дата" -в дясно , под адреса на получателя.
  • 5. Обръщение
  • 6. Съдържание.
  • 7. Поздрав
  • 8. Подпис.


Разположение на допълнителната информация:

  • а) "Относно":-преди съдържанието
  • б) "Приложения"- след основния текст.
  • в) "П.С."- след подписа
  • г) "На вниманието на:"- след адреса на получателя.


В международната кореспонданция е прието, ако разполагате с лична или служебна визитка, да бъде приложена към кореспонденцията ви. Добре е да имате и лични или фирмени пликове.

Бъдете настойчиви и дейността ще ви се отблагодари многократно.

Успех!

Категоризиране на моделите.


1. Жени.


А. Стандартни:

  • ръст - 170 - 178 см
  • размер - 44 - 46
  • обиколки - 75 - 61 - 89


Б. Пълни:

  • ръст - 170 - 175 см
  • размер - 48 - 52
  • обиколки - 80 - 71 - 98


В. Малки:

  • ръст - 158 - 165 см
  • размер - 42 - 44
  • обиколки - 70 - 61 - 86



2. Мъже.


  • ръст - 178 - 182 см
  • размер - 40
  • шия - 39 см
  • талия - 81 см
  • дължина на краката - 86 см (от чатала до пода)


А сега ето и самите адреси:


Австралия


Cameron`s Management
163 Broughan
Woolmooloo
Sydney 2001
AUSTRALIA
Tel: 010 612 358 6433

Chadwicsk
Suite 1, 2nd Floor
32A Oxford Street
Darlinghurs
New South Wales 2010
AUSTRALIA
Tel: 010 612 332 2799 (F), 010 612 332 1822 (M)

Chadwicsk
Suite 38
37-39 Albert Road
South Melbourne
Victoria 3205
AUSTRALIA
Tel: 010 613 263231

Ursula Hufnagl
Suite 305
Strand Arcade
Sydney
New South Wales 2021
AUSTRALIA
Tel: 010 612 232880

Vivien`s Model Management
43 Bay Street
Double Bay
New South Wales 2028
AUSTRALIA
Tel: 010 612 326 2700

Великобритания


Bookings
6 Pembridge Studios
27a Pembridge Villas
London W11 3EP
ENGLAND
Tel: 071-221 2603

Norrie Carr
(Children, teenagers § families)
30 Fryent Way
London NW9 9SB
ENGLAND
Tel: 081-204 2241

Crawfords
2 Conduit Street
London W1R 9TG
ENGLAND
Tel: 071-629 6464

Elite-Premier
40-42 Parker Street
London WC2B 5PH
ENGLAND
Tel: 071-493 5286 (F)
071-493 3709 (M)

Freddies
The Clock House
St Catherine`s Mews
Milner Street
London SW3 2PX
ENGLAND
Tel: 071-225 1355 (F)
071-584 9974 (M)

Gavin`s Models
11 Old Burlington Street
London W1X 1LA
ENGLAND
Tel: 071-629 5231

Select
93 Newman Street
London W1P 3LE
ENGLAND
Tel: 071-631 4551 (F)
071-631 0593 (M)

Elisabeth Smith
(Children, teenagers § families)
18 Headstone Road
Harrow HA1 1PQ
Middlesex
ENGLAND
Tel: 081-863 2331

Storm Model management
45 Marloes Road
London W8 6LA
ENGLAND
Tel: 071-938 4033 (F)
071-376 2833 (M)

Take Two
11 Garrick Street
London WC2 2AR
ENGLAND
Tel: 071-836 4501

Tiny Tots to Teens
(Children, teenagers § families)
9 Clifton Road
London W9 1SZ
ENGLAND
Tel: 071-286 7885

Top Models
(Older models)
37 Percy Street
London W1P 9FG
ENGLAND
Tel: 071-636 8771

Канада


Sherrida
110 Scollard St
Toronto
Ontario M5R 162
CANADA
Tel: 0101 416 928 232

Франция


Bananas
217 rue du Faubourg Saint-Honore(“)
75008 Paris, FRANCE
Tel: 010 331 42 89 42 09

PH One
50 rue Etienne Ma
75002 Paris
FRANCE
Tel: 010 40 28 43 91

City
21 rue Jean Mermoz
75008 Paris
FRANCE
Tel: 010 331 43 59 54 95

Elite Plus
8 bis
rue Lecuirot
75014 Paris, FRANCE
Tel: 010 40 44 32 44

Eva
4 avenue de Franklin Roosevelt
75008 Paris, FRANCE
Tel: 010 331 42 56 47 60

FAM
13 rue de Washington
75008 Paris
FRANCE
Tel: 010 331 44 62 58 35

Германия


Model Team
Schluterstrasse 60
2000 Hamburg 13, GERMANY
Tel: 010 49 40 4141030

Promod
Bieberstrasse 9
2000 Hamburg 13 GERMANY
Tel: 010 49 40 44 33 99

Talents
Muhlenkamp 31
2000 Hamburg 60
GERMANY
Tel: 010 49 40 271047

Talents Heide Themlitz
Ohmstrasse 5
8000 Munich 40, GERMANY
Tel: 010 49 89 397018

Дания


Copenhagen Models
Snaregade 14
1205 Copenhagen
DENMARK
Tel: 010 45 33 15 14 14

Scandinavian Models
Magstraede 10
1204 Copenhagen
DENMARK
Tel: 010 45 33 93 24 24

Холандия


Corinne`s
Prinsengracht 678
1017KX Amsterdam
HOLLAND
Tel: 010 31 20 226 755

Испания


New Stars
Plaza Espan(-)a 18
28008 Madrid
SPAIN
Tel: 010 08008 541 9279

Италия


Beatrice Models
Via Vincenzo Monti 47
20123 Milan
ITALY
Tel: 010 392 498 8141

Fashion
Via Monte Rosa 80
20209 Milan, ITALY
Tel: 010 392 4808 6222

Riccardo Gay
Via Revere 8
20123 Milan
ITALY
Tel: 010 392 4800 2713

Marcella`s
Via Francesco Petraca 4
20123 Milan, ITALY
Tel: 010 392 4801 0888

Model Plan
Via Revere 8
20123 Milan
ITALY
Tel: 010 392 4800 2712

My Models
Via A Manuzio 17
20214 Milan
ITALY
Tel: 010 392 657 0241

САЩ


Click
881 Seventh Avenue
New York
NY 10019
UNITED STATES
Tel: 0101 212 315 2200

David § Lee
70 W Hubbard Street
Chicago
Illinois 60610
UNITED STATES
Tel: 0101 312 661 0500

Kim Dawson
1643 Apparel Mart
Dallas
Texas 75258
UNITED STATES
Tel: 0101 214 638 2414

Prima
933 North La Brea
Los Angeles
California 90038
UNITED STATES
Tel: 0101 213 882 6900

Elite
111 East 22nd Street
New York
NY 10010
UNITED STATES
Tel: 0101 212 529 9800

Ford Inc
344 East 59th Street
New York
NY 10022
UNITED STATES
Tel: 0101 212 753 6500

Grimme Agency
6th Floor, 207 Powell Street
San Francisco
California 94102
UNITED STATES
Tel: 0101 415 392 9175

Neal Hamil
Suite 227
7887 San Felipe
Houston
Texas 77063
UNITED STATES
Tel: 0101 713 789 1335

Irene Marie
728 Ocean Drive, Miami Beach
Florida 33139
UNITED STATES
Tel: 0101 305 672 2929

It Models
941 N Mansfield
Los Angeles 90038
California
UNITED STATES
Tel: 0101 213 962 9564

L`Agence Atlanta
5901 Peachtree
Dunwoody N.E.
Atlanta
Georgia 30328
UNITED STATES
Tel: 0101 404 391 0928

LA Models
8335 Sunset Boulevard
Los Angeles
California 90069
UNITED STATES
Tel: 0101 213 656 9572

Швеция


Mika`s
Asogatan 165
11632 Stockholm, SWEDEN
Tel: 010 46 41 08 01

MSH Modeller
Tegnergatan 12
11358 SWEDEN
Tel: 010 468 347731/6

Stockholm Gruppen
57 Grevtute-Gatan
11438 Stockholm
SWEDEN
Tel: 010 468 662 0081

Sweden Models
Skomakaregatan 2
21134 Malmo, SWEDEN
Tel: 010 4640 978401

Швейцария


Charlotte Fischer
Markusstrasse 20
CH 8006 Zurich
SWITZERLAND
Tel: 010 411 363 1958

Model Team
Hegibachstrasse 68
8032 Zurich
SWITZERLAND
Tel: 010 41 1 55 33 57

Time
Spitalgasse 4
8001 Zurich
SWITZERLAND
Tel: 010 411 476040/41

Япония


Tokyo 150
JAPAN
Tel: 010 813 402 3515

Image
7-3-16 303 Roppongi
Manato-Ku
Tokyo
JAPAN
Tel: 010 813 403 4110

Yoshie Inc
705 Chateau Toyo
5-12-24 Minami Aoyama
Minato-Ku
Tokyo 107
JAPAN
Tel: 010 813 3486 7291

Южна Африка


G3 Agency
Parktown 2193
POB 7227
Junction Avenue
Parktown
Johannesburg 2000
SOUTH AFRICA
Tel: 010 2711 642 4877/8/9

------------------------------


Предупреждения!

За по-голяма сигурност, в началото осъществявайте контактите и представянията си единствено чрез кореспонденция.

Без внимателно проучване на предложенията и партньорите си, не предприемайте прибързани срещи и пътувания.

Придобийте опит, запознайте се с повече предложения, научете се да преценявате фактите и обстоятелствата в международен аспект.

Този сайт не носи отговорност за естеството на контактите, поведението на страните, постигнатите споразумения, поетите ангажименти, както и за постигнатите печалби или загуби, успехи или разочарования в резултат на това.

 

Няма коментари:

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Архив на блога

Посетители

Последователи - Абонати:

Translate / Перевод