Супер XXL мода | dLambow


Супер XXL мода за елегантни, красиви и уверени maxi дами!


Какво е размер XXL в облеклото?


Размери на облеклото

Размерите за облеклото обикновено са някакъв буквен или цифров код, съответстващ на определени линейни параметри на човешкото тяло или неговите части, за които е предназначен този елемент от облеклото.

За да опростят избора на облекло и обувки, подходящи за конкретен човек, производителите използват системи за оразмеряване. В повечето случаи размерът е отпечатан върху етикет, прикрепен към облеклото, а при обувките може да е на подметката или на стелка.

В света има доста различни системи за оразмеряване на облеклото. В Европа бе направен опит за въвеждане на единен стандарт — EN 13402, който използва сантиметрите като мерна единица. 

Това е дешифрирането на размерите с превод:

  • XS — eXtra Small — много малък
  • S — Small — малък
  • M — Medium — среден
  • L — Large — голям
  • XL — eXtra Large — изключително голям
  • XXL — eXtra eXtra Large — много много голям
 
 

Размер XXL в облеклото

Както стана ясно от горната табличка, размер XXL е "много, много голям". Но когато избирате дрехи, трябва да обърнете внимание на това дали ви харесва отражението в огледалото, а не на размера посочен на етикета. Действителният размер на дрехите и актуалният силует на потребителя са съвсем различни неща. Затова е добре да знаете коя фигура подхожда на размер XXL в облеклото и как да го избере.

Две типични грешки за размер XXL

Обикновено се правят две типични грешки, основаващи се на погрешни схващания, от които момичетата и дамите се ръководят при избора на размер и обем на облеклото си, особено когато става дума за макси дами XXL.
  • - Не трябва да купуваме облекло точно по своя размер, а по-малък. Така ще се чувстваме по-приятно (като се предполага, че така ще изглеждаме по-приятно в очите на другите).
  • - Размер XXL трябва да носят само пълните хора, за да скриват по този начин несъвършенствата на фигурата. Но ако сте свалили тегло, колкото смятате за нужно, тогава няма причина да криете такава красота - и значи сте пак за тесни тоалети!



Глупаво е да си поставяте за цел "отслабване до 42-ри размер". 

Още по-глупаво е да се опитвате да закопчеете върху себе си, почти без да дишате, нещо, което е по-малко от необходимото, и да се радвате, че "сега нося 42!" Такова нещо ще обезобрази силуета ви, дори ако вие - в слепота си - не го виждате: то ще образува гънки, ще се скъси, където не е необходимо, ще се разтегне, където не трябва. Тук няма да споменаваме ситуацията, когато купуваме по-тесни дрехи, с идеята, че скоро ще отслабнем.

Купувайте облекло за реалния си размер

Следователно, правилото е да си купуваме облекло за реалния размер, който имаме и да контролираме проблемите, гледайки в огледалото, а не да се реем в облаците. Няма нищо лошо в това да носите размер L вместо M, ако този L ви стои по-добре. Може би свободно стояща рокля от XXL размер ще изглежда толкова уместно, че няма да искате да я свалите.

 
 

В крак с модата

Е, дами, винаги има начин да сте в крак с модата по ваш стил и вкус! Ето вижте някои идеи, ако се затруднявате в избора си на обличане.



    


Фото източник: lorenzza.com.ar, pp-lekala.com, neckermann.sk

Разни епохи разни идеали за размера

Силуетът, който е актуален в различните времена, говори за  възгледи в съответния исторически период относно идеалната човешка фигура. В същото време различните епохи, независимо дали става въпрос за 17 век или 80-те години, могат да се похвалят със своите "прими", от корсетите до специалните подплънки, с помощта на които умишлено се променя фигурата и формата на тялото. Разбира се, за да отговарят на стандартите на времето. Всички сте чували понятието "Рубенсови красавици" (възпълнички) и как те се съотнасят към съвременните модели.

Идеи за XXL модел

Разнообразието от скицираните, макси modeli, може да ви даде идеи за подходящ за вас моден стил на обличане. Също така можете да си изберете и ушиете дрехи по поръчка, от идеите, които ще срещнете в тази тема.

Разнообразие от макси магазини за XXL мода

В макси магазините за XXL мода ще откриете голямо разнообразие от модерни и стилни дрехи, задоволяващи всеки вкус и предпочитания. Но ако това не стане, вземете идеи и си поръчайте облекло при опитен шивач. Опитните шивачи могат да ви дадат допълнителни съвети и препоръки.

----------------

Няма коментари:

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Архив на блога

Посетители

Последователи - Абонати:

Translate / Перевод