Магазин за дамско облекло

Магазин за дамско облекло ще Ви носи печалба, но...

 

Как да отворите магазин за дамско облекло?

За да се отвори магазин за дамско облекло трябва да се отдели внимание на факторите, които ще повлияят при откриването му. Дали пряко или косвено всеки от елементите на микро- и макромаркетинговата среда ще окаже своето влияние при отварянето и представянео на магазина и поради тази причина те трябва да бъдат разгледани и съобразени с конкретната ситуация, в която се намирате.


Факторите на микромаркетинговата среда са следните:

  •      Потребители (клиенти)
  •      Доставчици
  •      Маркетингови посредници
  •      Конкуренти
  •      Контактни аудитории

Конкуренция и потребители.

Ако решите да отваряте магазин за дамско облекло, смятам, че най-силно влияние ще окажат конкуренцията и потребителите, затова на тях трябва да се обърне първостепенно внимание.
Клиентите на магазина  за дамско облекло са, разбира се, най-вече дамите. В нашия случай потребители ще са отделни лица, купуващи стоката за лично потребление. Дамите, желаещи да са красиви и добре облечени са много на брой. Затова е добре дрехите в магазина да обхващат широка възрастова група. Да са предназначени за ученички, студентки, както и за по-възрастни жени, обичащи да са стилни.

Покупка на дрехи от дамите.

Тъй като трябва да се съобразите с мотивите, целите и критериите за покупката на дрехи от страна на дамите, облеклата ще са модни, елегантни, до някаква степен фрапантни, но не прекалено натрапчиви и екстравагантни. Целите и мотивите на дамите, които ще ги закупуват са да бъдат в крак с модата, да облекат качествени дрехи, в които да се чувстват красиви и привлекателни и да позволяват да изразят собствения си стил. Съобразявайки се с финансовите фактори цените ще бъдат сравнително достъпни, но на това трябва да обърнете внимание малко по-късно.

Директно от производителя, без посредник.

Относно посредниците вероятно ще е по-изгодно да пазарувате директно от производителя, вместо да използвате посредници. Пряката доставка ще Ви бъде по-изгодна, защото ще Ви даде възможност стоките да бъдат доставени транзитно. Много важен фактор от микромаркетинговата среда е конкуренцията. Отварянето и представянето на магазина Ви ще бъде повлияно в значителна степен именно от съществуващата конкуренция. Това е факт, тъй като има множество магазини, особено за дамски облекла.

Търговско местоположение на магазина за облекло.

Затова е добре Вашия магазин, особено ако в него ще продавате дамско облекло,  да се намира на главна улица, близо до центъра, като край него най-вероятно ще има и други подобни. Първо е добре да разучите състоянието на конкурентите - каква стока продават, какво е качеството и, на каква цена реализират продажбите, до каква степен облеклата отговарят на модните тенденции и т.н. Сравнявайки своите стоки с тези на кокурентите се опитайте да откриете техните по-слаби страни и да се възползвате от тях.

----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Архив на блога

Посетители

Последователи - Абонати:

Translate / Перевод