Косопад ли са 100 косъма на ден дали е плешивост?

Косата моден атрибут, ако я има.

Косата и през тази година. ще е един от най-модните атрибути на всеки човек - мъж или жена, и затова всички сме особено чувствителни на тема косопад и плешивост, та чак до истерии. Но истината е, че косопада в определени граници е нормално явление - всеки ден губим средно около сто косъма и това е обусловено от природните закони на ежедневното обновление. Често обаче, увлечени от приготвянето на поредната модна прическа, това ни изглежда по-страшно и притеснително, отколкото е в действителност, и важи особено за хората с по-тъмни и по-дълги коси. На тях им се струва, че докато си правят прическата, цялата им коса остава в гребена.

Косопад, който е оптическа измама.

Всъщност става дума за оптическа измама, понеже тъмната и дълга коса е по видима на фона на светъл на цвят гребена Ви, докато по-бледите и по-късите коси (кестеняви, руси...) остават по-незабележими и това определено не води до плешивост. Така че, успокойте се! Да губите до 100 косъма на ден е съвсем нормално, а и в природата обновяването е много често и нормално явление. Трябва да се разтревожите за прическата си, едва когато и ако косата ви започне да пада на кичури или вече имате оголени места по главата Ви. Причините може да са най-различни - от силен стрес и тревоги, липса на желязо, до някакъв хормонален проблем.

Потърсете причините за плешивостта.

Вместо да търсите сами причините за своята плешивост, може да се посъветвате с вашия лекар-дерматолог и така специалиста ще решите въпроса най-бързо и сигурно. А до тогава не стойте със скръстени ръце, погрижете се прическата Ви да изглежда винаги по последна мода, като се ориентирайте към по-природосъобразен начин на живот и това вече е истинска гаранция, че ще запазите външния вид на косата си за най-дълъг период от време. Можете ли да си представите един лъв, живеещ в естествени условия, да тръгне плешив?

Що за лъв ще е това и що за грива? 

А защо е така и той има естествен косопад, но няма плешивост (освен ако не е болен)? Защото дивия лъв живее по проверени от милиони години еволюционни правила, които ние наричаме естествен начин на живот. Колкото и Вие сте по-близо до тези естествени условия на живот, толкова по-малко ще боледувате и страдате от различни козметични дефекти, в т.ч. и по косата си. Само така може да се радвате дълги години на естествения моден вид на косата си, който е и здравословен. Здравето е перфектната мода!
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Архив на блога

Посетители

Последователи - Абонати:

Translate / Перевод