Носите ли корсет? | dLambow


Корсети, корсети..., завръщане с бум!

Различни еротични дрехи периодично се въртят в модата, като например - корсета.

 

Какво е корсет?

Корсет, произлиза като понятие от френски език - Corset, представлява част от облеклото, главен детайл в женската мода, под формата на широк пояс с вшити еластични пластини, плътно покриващи долната част на гърдите и корема, за да придаде на фигурата елегантна стойка, изкусителна форма и тънка талия.

Корсетът, като правило, се фиксира на гърба чрез връзки, а отпред - чрез закопчалка с куки или копчета. Той се носи предимно в средните векове, но се използва широко и в наши дни, придавайки фина и горда осанка на дамите. Обикновено от едната страна се поставят връзки за пристягане, но днеc съществуват и модели със ципове.

Дамски корсети
Носите ли корсет?

Разновидности на корсети

Обикновено, корсетът покрива торса, започвайки или от нивото на подмишниците, или директно под гърдите и завършвайки над бедрата, понякога преминавайки над тях. В някои случаи и в някои епохи корсетът достига до коленете. Известни са и по-къс тип корсети, покриващи само талията, наречени талийна подпора (англ. waist cincher). Към някои корсети са прикрепени жартиери за чорапи.


Използване на корсет

Корсетът се използва за създаване на желания силует:

  • - подчертава стройността на фигурата (визуално намалява талията и увеличава на раменете),
  • - поддържа гърдите (създавайки външен вид на обем и еластичност) и
  • - създава желаната (или модерна) поза.

Презрамките на някои версии на корсети разтварят раменете като съвременните ортопедични реклинатори, за да поддържат горда стойка на дамата.




Женски корсети

Женските корсети се превърнаха в пълноценна част от гардероба на съвременната жена. Тези еротични дрехи се завърнаха с гръм и трясък. Те не са само позволяват да се подчетае силуета, но влязоха във всекидневната употреба, особено се използват за вечерен тоалет. 

 

Съчетаване на корсета

Kорсет, умело съчетан със сутиен и бикини, в комбинация с пола или панталон е страхотно стилен вечерен тоалет.

Всекидневния корсет изглежда прекрасно в комбинация с дънки, перфектно приляга нa блузата и удобно ceди под бизнес костюма.

 
 

----------------

Няма коментари:

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Архив на блога

Посетители

Последователи - Абонати:

Translate / Перевод